Line up IJsselJazz 2024 bekend

Vanaf podium IJsseljazz (fotograaf Bovam Creates)

Gorssel – Kom op zondag 8 september in Gorssel genieten van een geweldige mix van blues, jazz, rock en een vleugje feest.

 IJsseljazz is er weer. Het leukste -gratis- muziekfestival van Oost Nederland komt dit jaar terug met een knallende line-up van internationale, nationale en regionale artiesten. Er is voor elk wat wils, want dit jaar zijn er weer veel muziekgenres vertegenwoordigd op drie podia midden in Gorssel.

Flavium is een van de meest toonaangevende bluesbands van Nederland en zij treden op tijdens IJsselJazz! De band speelt met veel energie en liefde voor de blues. Spetterende solo’s en oorstrelende blues notes komen langs. Blues Klassiekers ‘Nightlife’ en ‘Nobody knows you when you’re down and out’ bezorgden de band noteringen in de hitlijsten. En ook Livin’ Blues, met oud gediende Nicko Christiansen in de gelederen, komt. Zij spelen wereldhits als Wang dan doodle en L.B. Boogie. Samen met fantastische bands La Ratte en 13 (USA) ft. Big Pete vullen zij de hele dag het bluespodium.

Er is dit jaar ook ruimte voor (jong) talent op IJsseljazz. Taste of Jazz speelt op het talentenpodium, telkens in een andere bezetting. De muzikanten die meespelen zijn nu nog niet zo bekend, maar dat kan niet lang duren. Ties Huizer, Madelief Miedema, Mees Friesema, Siebren Zijlsta, Sacha Poorterman en Ilse Iedema zijn uitverkoren omdat zij geweldig spelen. Kom dit talent toejuichen en blijf meteen om lekker te dansen op de muziek van het Delftsch Tetter Collective! Maarten, Jasper en Alexander combineren house- en discobeats met een funky saxofoon. Je kan niet stil blijven staan.

Op het hoofdpodium staat onder andere gelegenheidsduo Peter Beets en Sven Hammond. Peter Beets behoort tot de meest virtuoze jazzpianisten, maakt deel uit van The Jazz Orchestra of the Concertgebouw en speelde lange tijd met de grand lady of jazz Rita Reys. Toetsenist Sven Figee stond met zijn Hammondorgel al op alle grote podia en was met zijn bigband het huisorkest van het tv-programma Matthijs Draait Door. Samen geven Figee en Beets een eigen energieke twist aan zowel bekende Amerikaanse standards als eigen werk. Ook op het hoofdpodium kan je ook genieten van flamenco-jazz trio Los Hermanos Martinez y Morelo en de Muzehof Bigband.

En wat krijg je als je een hoop blazers, een ritmesectie en de lekkerste hitjes met een wervelende show in een blender gooit? De 8-koppige band Jazzalike, een absolute feestgarantie. Deze energiebom zorgt ervoor dat we allemaal zingend en swingend deze editie van IJsseljazz in Gorssel kunnen afsluiten. 

Kijk voor het hele programma en meer informatie over de artiesten op www.ijsseljazz.nl, volg ons op de socials voor het laatste nieuws en maak je klaar voor een spetterend muziekfeest op zondag 8 september in Gorssel.